Абрикос Кіото – новий сорт абрикоса середнього терміну дозрівання. Французька селекція. За заявленими термінами абрикос Кіото дозріває у середині липня. Середня вага плодів – 65 г, окремі плоди більші. Плоди округло-подовженої форми, помаранчеві, з яскраво-червоним рум’янцем на 30-70% поверхні плода. Смак дуже добрий, солодкий, ароматний. М’якуш помаранчевий. Дерева сильнорослі, розлогі. Урожайний промисловий сорт. Новинка в Україні
У 2014 році перші плоди були вже 26 червня, починали набирати забарвлення та можливість зривати під транспортування. До 1 липня були повністю визрілими та знятими з дерева. Смакові якості були дуже високі та відповідали заявленим характеристикам. За нашими спостереженнями, сорт Кіото має перспективу як комерційний. Товарність плодів висока. Збереження на дереві до 10 днів, що дає добрий потенціал сорту на нашому ринку, для виробництва якісних плодів абрикосу під здачу.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.